×

Login Utilizator

Piata Ferdinand

înapoi

Piața Ferdinand din Oradea este situată în apropierea Teatrului de Stat și este un complex ce îmbină un număr mare de stiluri arhitecturale: eclectic, secession, clasicit și neoclasicist.
Dea lungul timpului ea si-a schimbat numele de mai multe ori, in funcție de regimurile politice: înainte de anii 1900 se numea Piața PiaţaBémer, Regina Maria (1918-1940), BemerTerşiHortyMiklosTer (1940-1944), Piaţa Stalin, Piaţa Republicii (1944-1989).
Forma actuală a Pieței Ferdinand a fost data intre anii 1890-1904 prin demolarea și construcția celor mai importante edificii: Teatrul de Stat “Regina Maria”, Clădirea Bazarului, Hotel Astoria, Hotel Transilvania, etc.
Edificiul predominant al Pieței Ferdinand este Teatrul de Stat “Regina Maria”. Aceasta clădire a fost construita in anul 1900 in stilul arhitectural eclectic de doi arhitecti: Fellner si Helmer. O alta clădire importanta din Piața Ferdinand, aflata in proximitatea teatrului este Clădirea Bazarului, care are fațada principala pe Calea Republicii. Lucrările la aceasta clădire masiva au început in anul 1900 iar elementul care domina aceasta clădire este frontispiciul realizat in stil eclectic.

Localitatea: Oradea, judetul Bihor

Piata Ferdinand
Piata Ferdinand

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel