×

Login Utilizator

Biserica Evanghelica

înapoi

Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri din Sibiu. A fost ridicată în secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserică romanică înca din secolul 12. În 1471 au avut loc lucrări de transformare a edificiului. Astfel capela şi sacristia au fost mărite şi a fost ridicată o tribună deasupra navei sudice. În 1488 a fost adăugată o capelă din care se păstrează doar peretele vestic.

Clădirea este dominată de turnul pe 7 nivele cu cele patru turnuleţe pe colţuri, semn că oraşul avea dreptul de condamnare. Cu înălţimea de 73,34 m, turnul este cel mai înalt din Transilvania. Interiorul bisericii prezintă pe pereţii laterali un grup de epitafuri mari din piatră datând din sec. XVII si XVIII. Mergând spre altar pe partea stângă se află baldachinul de piatră de la fostul amvon. În zona centrală din faţa altarului se află o cristelniţă de dimensiuni gigantice realizată în 1438 de meşterul Leonardus şi confecţionată din metalul unor tunuri capturate de la turci un an inainte.

Altarul actual datează din secolul XIX. Pe peretele de nord se găseşte o frescă gigantică pictată de Johannes of Rosenau în 1445 reprezentând Răstignirea lui Iisus. Fresca a fost refăcută în 1650 de Georg Herman. Corul catedralei este la balcon pe latura de sud şi cuprinde o orgă în stil baroc realizată de un meşter slovac în 1671 care a înlocuit prima orga adusă la Sibiu in 1585. În 1914 marele organ al bisericii a fost instalat, iar in 1997 a fost complet renovat. Este cea mai mare orgă din S-E Europei. În fiecare miercuri seara, între iunie şi septembrie, au loc concerte de orgă.

Adresa: Piata Mare, Nr. 3
Localitatea: Sibiu, judetul Sibiu
Adresa web: www.sibiu.ro

Biserica Evanghelica
Biserica EvanghelicaBiserica EvanghelicaBiserica EvanghelicaBiserica EvanghelicaBiserica Evanghelica

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel