×

Login Utilizator

Manastirea Ciolanu

înapoi

Manastirea de calugari este plasata in imediata vecinatate a Taberei de Sculptura de la Magura, la 7 km de DN10 Buzau-Brasov. Aceasta manastire este singura dintre asezarile monahale aflate in judetului Buzau atestata documentar inca din secolul al XVI-lea.

Numele de Ciolanu vine, cel mai probabil, de la oasele unor sihastri care au fost descoperite in aceasta poiana.

In curtea manastirii se afla 2 biserici la circa 100m distanta intre ele.

Biserica veche, cu hramul Sf. Gheorghe se considera ca a fost ctitorita de Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitul in anul 1590 - conform unei inscriptii din 1857. Alte surse insa indica drept ctitori pe boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania, Radu si Dragomir Sorescu din Vernesti, la 1568. Biserica avand dimensiuni modeste, este putin probabil sa fi fost ctitorie domneasca.

Biserica noua cu hramul Sf. Apostoli Petru si Pavel datează din 1828, fiind cladita de episcopul Chesarie al Buzăului. Manastirea a fost reconstruita in 1862 dupa ce, în 1855, a fost distrusă de un incendiu.

Complexul Manastirii Ciolanu cuprinde si un muzeu unde pot fi admirate icoane, unele pictate de Gheorghe Tattarascu, obiecte de cult si vesminte religioase.

Localitatea: Tisau, judetul Buzau

Manastirea Ciolanu
Manastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea CiolanuManastirea Ciolanu

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate.