×

Login Utilizator

Monumente in Sighisoara, judetul Mures

Casa cu Cerb Casa cu Cerb

Denumita astfel dupa capul de cerb fixat pe coltul cladirii, este o constructie specifica renasterii transilvane, datand probabil din sec. al XVII-lea. Notabile sunt formele ei robuste si...

Casa de pe stanca

Construita dupa marele incendiu din 1676, astazi restaurata de catre Fundatia "Veritas" este sediul centrului educational si de schimb intercultural.

Casa Venetiana

Numita asa dupa ancadramentele de piatra ale ferestrelor care imita goticul venetian, dateaza din sec. al XVI-lea fiind resedinta primarului Stephanus Mann, a carui piatra funerara poate fi vazuta in Biserica din Deal.

Monumentul

Calatorul care paraseste orasul Sighisoara indreptandu-se spre Tg. Mures sau spre Medias intalneste pe partea stanga, un delusor pe care sta un mic turn, cunoscut sub numele de monumentul "LA CHIP". Legenda spune ca in timpul unui asediu asupra cetatii, un bun tintas ar fi lovit cu o lovitura de pusca, de pe Bastionul din fata Turnuuli Aurarilor un pasa...

Turnul Aurarilor

Impreuna cu Bastionul Castaldo proteja coltul de S-V, unul din punctele cele mai sensibile ale Cetatii Sighisoara. Turnul a fost unul puternic asemenea breslei care l-a construit. Aruncat in aer de curuti la 1706, lovit de traznet si ars la 1809, in 1863 este partial demolat si transformat in sala de gimnastica a Liceului din Deal. In...

Turnul Cizmarilor

Asezat in partea de N-E a Cetatii Sighisoara, este mentionat in 1521, reconstruit in 1650 si modificat in 1681. El poarta pecetea arhitecturii baroce. Turnul care a avut in fata sa si un bastion de artilerie, demolat in 1846.

Turnul Cojocarilor

Se afla la foarte mica distanta de turnul Macelarilor, de care este legat prin poarta Torle, unde se facea impartirea turmelor seara. Turnul este modest ca dimensiuni si forme, de plan patrat, datand din sec. al XV-lea.

Turnul Cositorilor

Rreprezinta un unicat de arhitectura medievala: fundatia solida pe baza patrata, continua cu partea mediana pentagonala care sustine zona superioara octogonala cu un acoperis hexagonal. Ca element de fortificatie controleaza prin ferestrele de tragere intreaga portiune de S-E a zidului cetatii. Urmele de ghiulele se pot vedea si astazi pe zidurile lui. Turnul este completat de Galeria Puscasilor,...

Turnul Fierarilor

Sste adosat zidului de incinta, datorita adosarii, turnul pare mult mai inalt vazut de la exteriorul cetatii, latura lui rasariteana fiind cu adevarat impozanta. Sub acoperisul abrupt in patru ape fatadela celor doua nivele sunt prevazute cu ferestre de tragere, cu goluri de tragere si guri de pacura, creand astazi un efect decorativ deosebit.

Turnul Macelarilor

Turnul Macelarilor este o constructie octogonala inaltata pe o baza hexagonala pentru a se obtine camp de vedere peste bastionul aflat in fata sa.

Turnul Tabacarilor

Turnul Tabacarilor este plasat pe latura de S-E este unul dintre cele mai vechi turnuri, fapt sustinut si de arhitectura simpla si eficienta: baza patrata, dimensiunile bazei reduse, acoperis intr-o singura apa.

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate.