×

Login Utilizator

Muzeul Cinegetic Posada

înapoi

Inaugurarea Muzeului de vânătoare din Posada reînnoadă, în anul 1996, firul tradiţiei muzeistice de factură vânătorească din România. Primul Muzeu naţional de vânătoare a fost creat în anul 1931, fiind situat în parcul Carol I din Capitală. La vremea aceea, el reprezenta al doilea aşezământ cultural de acest gen din Europa. Din păcate, după mai bine de un deceniu de funcţionare, muzeul, împreună cu inestimabila colecţie pe care o deţinea, a fost mistuit de flăcări. Muzeul vânătorii de la Posada pune într-o lumină potrivită multitudinea exponatelor de factură cinegetică, de la impresionante colecţii de trofee, la opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc şi arme caracteristice diferitelor etape ale evoluţiei umane.

Veritabile galerii de artă, sălile muzeului impresionează atât prin numărul exponatelor, cât şi prin personalitatea distinctă a fiecare piese, de la rămurişul de abanos şi ivoriu al coarnelor de cerb comun şi de lopătar, la vasta panoplie de pumnale încovoiate ale colţilor de mistreţ sau la armonia, perlajul bogat şi contrastul cromatic al coarnelor de căprior. Dintre prădători, se remarcă blănurile de lup, râs, pisica salbatică şi, mai cu seamă, de urs, oglinda a celor mai viguroase şi mai numeroase populaţii ale acestor specii.

La Muzeul din Posada, aria vânătorii îşi găseşte expresia superlativă, prin transfigurarea valorii vânatului românesc în emoţie estetică şi dimensiune culturală autentică.

Programul de vizitare al muzeului este:
Miercuri-Duminică: 9-17
Luni, Marţi: Închis
Costul unui bilet este în jur de 10 lei cu reduceri pentru studenţi, elevi şi copii.

Adresa: Str.Posada , Nr.11
Localitatea: Posada, judetul Prahova
Telefon: 0724 201 002

Muzeul Cinegetic Posada
Muzeul Cinegetic PosadaMuzeul Cinegetic Posada

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel