×

Login Utilizator

Muzeul Satului Banatean

înapoi

Muzeul Satului Banatean este un muzeu etnografic in aer liber. La 1928, dupa ce a participat la deschiderea Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Ioachim Miloia a cerut municipalitatii acordul pentru a infiinta in curtea castelului Huniade un muzeu satesc cuprinzand case taranesti, biserici de lemn, cruci si diverse obiecte cu valoare culturala.

Fara sa fie nevoie sa calatoresti prin satele Banatului, in cateva ore poti vedea tot ceea ce este mai reprezentativ pentru civilizatia si cultura traditionala banateana. Privind constructiile autentice din lemn, piatra, lut, demontate si reconstruite in muzeu cu respectarea tehnicilor locale, obiectele folosite in desfasurarea traiului zilnic din sate, deschizi o fereastra inspre viata oamenilor din secolele XVIII, respectiv XIX. Este singurul muzeu etnografic din Romania care cuprinde centrul civic al satului, format din Biserica, Casa Nationala, Primarie, Scoala si Birtul.

In prezent, in MUZEUL SATULUI BANATEAN se afla o gospodarie maghiara, urmand a fi transferate si montate in muzeu o gospodarie svabeasca, o gospodarie bulgareasca, o gospodarie sarbeasca si o gospodarie sau casa de rom mestesugar.

Periodic se organizeaza targuri de mesteri populari si spectacole folclorice.

Muzeul pune la dispozitia vizitatorilor numeroase servicii: ghidaj, stand cu obiecte de arta populara, publicatii, vederi, pliante etc.

Adresa: Aleea CFR nr. 1
Localitatea: Timisoara, judetul Timis
Telefon: 0256.225.558 0256.289.991
Adresa web: http://www.msbtm.ro http://www.infotim.ro/patrimcb/tm/timisoar/muzban/satb/satb.htm

Muzeul Satului Banatean
Muzeul Satului Banatean

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel