×

Login Utilizator

Statiunea Baile Felix

înapoi

Stațiunea Băile Felix in prezent este cea mai mare stațiune balneara cu sezon permanent, fiind situată în nord-vestul României la aproximativ 10 km de municipiul Oradea. Localitate atestată documentar din 1291-1292 sub numele de Sanctus Martinus.
Primele semne documentare certe despre stațiunea Băile Felix datează din anul 1763. Ele reprezintă de fapt notele unui doctor, medicul orădean Francisc Gebb, primul cercetător al băilor. În anul 1771, bazinul de lemn uzat şi deloc comod este înlocuit cu un bazin de piatră, acestuia atașându-i-se și cabine de băi (locuri pentru schimbat). Însă, prima clădire, în adevăratul sens al cuvântului, a fost construită între anii 1766-1772.

1.1. Obiective turistice:- Lacurile cu nuferi si lotuși populate cu broaște țestoase si pești exotici.
- Ștrandul Apollo ( din anul 1898) are in dotare baza de tratament, masaj si sauna.
- Ștrandul Felix este cel mai mare complex de bazine din Băile Felix, rețea de topogane
- Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai este cel mai vechi ștrand din Romania, cu vârsta de aproximativ 107 ani.
- Biserica de lemn din stațiune, o perlă a arhitecturii țărănești în lemn, construită în anul 1785 şi adusă în Băile Felix din localitatea Brusturi
- Clădirea Sanifarm este o fosta mănăstire din ordinul călugăresc Sf.Vincentio construita in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
- Capela de la Haieu este o biserica-sala din secolul XIV si restaurata in 1977, in care încă se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, gotice si cisterciene.
- Rezervația Naturala din Băile 1 Mai adăpostește trei specii naturale protejate: Nufărul Termal (Nymphaea Lotus Thermalis), pestele Rosioara lui Racovita (specie numita dupa naturalistul roman Emil Racovita) si melcul Melanopsis Parreyssi, specie ce a supraviețuit erei glaciare.

1.2. Căile de acces spre stațiune sunt:


-feroviare cu oprire în stația CFR Oradea şi mai apoi transbordarea în personalul Oradea – Vașcău, oprire în halta Felix, ori cu trenul special introdus în perioada estivală.
-autobuze sau microbuze de la gară sau din capătul cartierului Nufărul; calea rutieră care trece prin stațiune este DJ 760 Oradea-Beiuș; aeroportul Oradea, mai apoi autobuz până în stațiune.

Prin rețeaua larga de hoteluri, Băile Felix aproape 6000 de locuri de cazare, bazine de înot, ștranduri acoperite sau in aer liber, Aqua Parcuri, restaurante cu diferite specificuri culinare, posibilități de a face sport in aer liber prin terenuri de sport, pista de alergat.

1.3. Proprietăți curative și posibilități de cazare:Apele termale din Băile Felix au temperaturi cuprinse intre 20 si 49 grade Celsius, oligotermale, având o mineralizare totală de 1 gr/ l, ușor radioactive, conținând sulf, calciu, sodiu.
Factorul chimic. Apele stațiunii prezinta un număr mare de elemente chimice precum: K, Ca, Mg, Fe. Compoziția apei prezinta de asemenea si diferiți sulfați care ajuta organismul sa elimine Na, uree si radicali acizi.
Factorul termal. Temperatura medie a apei de 36°-37° are un efect benefic asupra sistemului circulator central si periferic dar si asupra metabolismului, musculaturii si sistemului imunitar.

Factorul mecanic. Presiunea hidrostatica a apei din bazinele si piscinele din Băile Felix are un efect benefic asupra sistemului locomotor si cardiovascular.

Tipurile de tratamente care se găsesc in stațiunile Băile Felix si Băile 1 Mai:

- balneoterapie (bai cu apa termala in vane si bazine)
- hidroterapie (dus subacval, masaj subacval, hidromasaj Caracalla, dusuri speciale: Vichy, Cyklonik, jacuzzi)
- electroterapie (bai galvanice, bai Stanger, diadinamice, ultrasunete, TENS, curenti interferentiali, unde scurte, magnetoterapie)
- inhalatii cu apa termala si medicamente
- impachetari si bai cu namol (EXCLUSIV la Hotel International)
- masoterapie (masaj medicinal si limfatic, masaj de relaxare)
- laseroterapie
- kinetoterapie
- mecanoterapie
- termoterapie (impachetari cu parafina)
- elongatii
- unde scurte, TENS, magnetodiaflux)
- inhalatii de aerosoli cu ape termale si medicamente
- Tratamente Antiaging Ana Aslan Gerovital
- Capsula Feng-Shui
- Dus Vichy
Wellness: masaj, solar, hidromasaj complex, sauna, bai termale cu infuzie de plante, hidroterapie

Stranduri publice- apa termala


Strand Apollo- Felix - Statiunea Baile Felix


Total 10 bazine, un bazin in suprafaţă de 1000 mp cu apă termală, dotat cu instalaţii acvatice de hidromasaj: 20 de paturi de masaj subacval, jocuri şi căderi de apă; două bazine de relaxare cu o suprafaţă totală de 1.700 mp pentru adulţi; un bazin pentru înot de 330 mp dotat cu instalaţie de produs valuri; două bazine speciale pentru copii ,,Baby" şi ,,Junior" cu o suprafaţă de 500 mp dotate cu jocuri acvatice.

Complexul dispune de unităţi de alimentaţie publică, autoservire, bar, cofetărie, patiserie, magazine, teren de sport, masaj, pedichiură, loc de joacă pentru copii.
- asistenţă medicală;
- program de animaţie pentru adulţi şi copii;
- jocuri de divertisment: Aquagym, Aquazumba, Nordic Walking, Jocurile vacanței, activități copii.

Strand Venus - Statiunea Baile 1Mai


13 bazine, începând de la bazinul de sărituri pentru cei curajoși până la bazinele pentru copii și cele cu apă termală.
Pe lângă plaja care înconjoară bazinele, ștrandul dispune de unităţi de alimentaţie publice, teren de sport, unitaţi pentru vânzarea articolelor de plajă.
Totodata asistența medicală este asigurată în permanență.

Aqua Park- Hotel President - Statiunea Baile Felix


Dispune de 13 piscine interioare, 5 piscine exterioare, o zonă de agrement pentru copii, tobogan interior şi exterior, saună turcească, baie turcească, saună finlandeză, centru de masaj, bazin cu valuri, grotă mediteraneană,

Strand Padis - Statiunea Baile Felix


Dispune de 3 bazine cu apa termala naturala, oferind conditii de imbaiere optime.
Exista un bazin cu apa termala naturala cu o adancime de 1,5 metri, fiind recomandat adultilor. Celelalte bazine au o adancime maxima de 90 centimetri.
In incinta strandului exista o terasa de vara, magazine cu accesorii pentru plaja.
Clientii strandului au posibilitatea de a inchiria sezlonguri.

Localitatea: Baile Felix, judetul Bihor

Obiectiv turistic publicat cu sprijinul oferit de Larisa Birta

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel