×

Login Utilizator

Chilia lui Daniil Sihastrul

înapoi

Daniil Sihastrul a fost contemporan cu Ştefan cel Mare. S-a născut la începutul secolului 15 cu numele de botez Dumitru. S-a călugărit la 16 ani la Mânăstirea Sf. Nicolae din Rădăuţi. Dorind mai multă linişte s-a retras în pădurile din apropierea localităţii Putna, unde a dăltuit în stâncă un mic paraclis, din care şi astăzi se mai observă altarul, naosul şi pronaosul.

S-a întâlnit în nenumărate rânduri cu domnitorul Ştefan cel Mare, pe care l-a sfătuit să construiască Mânăstirea Putna şi să se lupte în continuare cu turcii. După ce se sfinţeşte mânăstirea Putna, Daniil Sihastru se retrage la Voroneţ în 1470, unde îşi continuă viaţa monahală sub stânca Şoimului.
Aici la 1488, Ştefan construieşte biserica şi mânăstirea Voroneţ (fără pictura actuală exterioară). Daniil Sihastrul este ales egumenul mânăstirii şi îşi petrece ultimii ani de viaţă, murind în 1496.

Pe piatra de mormânt care s-a făcut la dorința lui Ștefan cel Mare stă scris: "Acesta este mormântul părintelui nostru David, schimonahul Daniil".

Adresa: Langa manastirea Putna
Localitatea: Putna, judetul Suceava

Chilia lui Daniil Sihastrul
Chilia lui Daniil SihastrulChilia lui Daniil SihastrulChilia lui Daniil SihastrulChilia lui Daniil SihastrulChilia lui Daniil Sihastrul

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate.