×

Login Utilizator

Mormantul lui Vladimir Ghika

înapoi

Nascut ortodox, dar convertit la catolicism, Monseniorul Vladimir Ghika a fost hirotonit la Paris, în octombrie 1923, de către Cardinalul Dubois, si a fost singurul care a primit de la Vatican dezlegare sa susţina slujbe atat în rit catolic, cat şi ortodox.
Cel numit "Printul saracilor" este arestat la 18 noiembrie 1952 sub acuzaţia de "inalta tradare" şi intemniţat la Jilava unde este ameninţat, batut pana la sange, torturat. Un an mai tarziu are loc procesul, iar in 16 mai 1954, la varsta de 80 de ani, trece la cele vesnice datorita tratamentului bestial la care a fost supus.
Dupa moartea sa, in 1954, trupul monseniorului Ghika a fost depus in cimitirul din apropierea inchisorii Jilava. In 1968, urmasii sai i-au luat ramasitele pamantesti intr-un Trabant si le-au dus la mormantul familiei in cimitirul Bellu Ortodox, unde se afla si astazi.
Crucea in stil brancovenesc ce se afla la capataiul mormantului a fost ridicata in mai 1999 de arh. Marcu Anghel fiind sprijinit in aceasta de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti.

Localitatea: Sectorul 4, judetul Bucuresti

Mormantul lui Vladimir Ghika

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel