×

Login Utilizator

Muzee in Lugoj, judetul Timis

Casa Personalitatilor

Muzeul se adaposteste intr-o cladire ridicata de arhitectul Ilie Purcariu, intre 1925 - 1927, in stilul neo-romanesc si care a apartinut avocatului Nestor Porumb. In colectie sunt cuprinse fotografii, documente, obiecte originale care ilustreaza viata politica si culturala a Lugojului de la finele secolului al 20-lea.

Colectia Muzeala a Protoieriei Ortodoxe Lugoj

Muzeul este adapostit intr-o cladire construita in stil baroc tarziu. Cladirea este cunoscuta si sub numele de Birtul (sau Hanul) Postei, pentru ca aici au functionat un serviciu de postalioane si un han. In cadrul colectiei muzeale predomina icoanele, argintaria, cartile de ritual (si nu numai), manuscrisele etc. Dintre icoane, cele mai pretioase sunt: un Sf. Ioan Botezatorul de la...

Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica

Muzeul are sectii de arheologie, etnografie, memoriale, arta plastica, istorie medie. Colectia memoriala pastreaza documente si corespondenta, obiecte apartinand personalitatilor din zona. Colectia de arta prezinta reprize de pictura din Scoala austriaca si contemporana, ca si o colectie de sculpturi a plasticienei Elisabeta Popper.

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate.