×

Login Utilizator

Statuia ecvestră a Regelui Carol I

înapoi

Statuia Regelui Carol I a fost realizată în anul 2010 de sculptorul Florin Codre. Monumentul este realizat din bronz, are o greutate de 13 tone şi o înălţime totală de 13 metri, din care 7 metri statuia propriu-zisă şi 6 metri soclul.

Ea nu este însă prima statuie de acest fel în acest loc. În 1939 a fost ridicată prima statuie ecvestră a Regelui Carol I, realizată de sculptorul yugoslav Ivan Meštrović. Din păcate această statuie a fost dată jos de pe soclu de comuniști, la presiunea forțelor de ocupație rusești, în noaptea 30-31 decembrie 1947, imediat după abdicarea Regelui Mihai și constituirii Republicii Populare Romîne.

Carol I al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen s-a născut la 20 aprilie 1839 în Sigmaringen (Germania) și a murit la 10 octombrie 1914 la Castelul Peleș. Numele său real era Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen. Regele Carol I a condus Principatele Române, apoi România, după abdicarea lui Al. I. Cuza, între 1866-1914.

În cei 48 de ani de domnie, Carol I a reușit să obțină independența României față de Imperiul Otoman, a creat o serie de instituţii specifice statului modern și deasemenea tot el a construit Castelul Peleș.

Adresa: Calea Victoriei în fața Bibliotecii Centrale Universitare Carol I
Localitatea: Sectorul 1, judetul Bucuresti

Statuia ecvestră a Regelui Carol I

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate.